Parterapi

Når kærligheden går skævt


– Vores nære relationer er livsvigtige for, at vi trives og udvikler os som individer, par og familie. Parterapi er løsningen for mange par

De fleste af os oplever, at vores parforhold fra tid til anden er udfordret. Måske oplever du, at I taler forbi hinanden og at I alt for ofte ender i de samme fastlåste konflikter. Når I har gjort det tilstrækkeligt længe, kan det føles, som at stå alene og ensomheden kan begynde at fylde. Du stopper måske med at tale om det, der fylder hos dig, da du oplever, ikke at blive mødt og at I næsten ingenting kan sige til hinanden uden én af jer bliver såret.

Størstedelen af frustrationerne i parforholdet handler ikke om jer som par eller jeres samliv, men om det, I begge har med jer i bagagen fra tidlig barndom og opvækst. Bagagen medfører, at I ser verden gennem de briller, I har udviklet fra allerførste færd. Vores konflikter er sjældent tegn på, at vi ikke elsker hinanden, men snarere, at vores mønstre og historier kommer i spil. Når vi begynder at kunne se dem hos os selv og hinanden, kan vi skrue op for varmen og kontakten igen.

Gennem parterapi kan I begge lære at lytte til hinanden og få en forståelse af den verden du og din partner kommer fra – se verden gennem hinandens øjne. Ved at vælge parterapi tager I en bevidst beslutning om at se ned i denne bagage og dermed konflikterne, forskellighederne, frustrationerne, afvisningerne og de følelsesmæssige skrammer. I kan med andre ord være med til at hele hinanden. Det bliver dermed muligt at skabe en ny og spændende udvikling i parforholdet.  

Parterapi kan være en hjælp når:

 • I ønsker at udvikle jeres parforhold
 • I oplever, at I har svært ved at kommunikere
 • De samme konflikter gentager sig I jeres parforhold
 • I er gledet fra hinanden og nærheden og intimiteten mangler
 • I føler ensomhed i parforholdet
 • I har brug for hjælp til at bearbejde hændelser i jeres samliv
 • I overvejer skilsmisse
 • I er udfordrede af sygdom, alkoholmisbrug eller PTSD
 • I er blevet forældre og oplever, at det skaber problemer i jeres relation som par.
 • Der har været utroskab i jeres parforhold

At vælge at gå i parterapi er ikke en falliterklæring eller en sidste udvej. Parterapi er en måde at pleje og prioritere hinanden og familiens primære relation på. Personlig udvikling og vækst er nøgleordene.  

Jeg er uddannet psykoterapeut med speciale i relationer. Jeg benytter primært og har god erfaring med den oplevelsesorienterede terapeutiske tilgang, men jeg trækker også på andre tilgange, som f.eks imago-terapien, gestalt- og kropsterapien, når det giver mening. 

Jeg hjælper både par i krise, som føler sig udfordrede og par som ønsker at udvikle deres parforhold. I parterapi vil jeg hjælpe jer med at skabe et trygt rum, hvor I kan få talt om det, som er svært for jer. I får hjælp til at udtrykke jer hver især og høre hinandens budskaber og længsler. På den måde kan I komme tilbage til eller udvikle nye konstruktive veje for jeres parforhold.

I er velkomne til at kontakte mig for en uforpligtende samtale.

“Vi har efter et samtaleforløb med Tania fået nye måder at tale sammen på. Hos Tania har vi begge følt os mødt og anerkendt, som de mennesker vi er. Vi er blevet opmærksomme på, hvad der kommer i spil i vores skænderier. Nu møder vi hinanden, med gensidig forståelse og stor omsorg for hinanden.

-Michael og Tine

Parterapi med fokus på psykisk og fysisk sundhed

Seksualitet i parforhold:

Seksualiteten er vigtig for parforholdet. Seksualitet er ikke kun selve samlejet, men er også kærtegn, omfavnelse og intimitet. Derfor er seksualiteten en vigtig symbolsk værdi for parforholdet, som både bekræfter relationen, parret og dets følelser for hinanden. Når parforholdet er udfordret, bliver sexlivet ofte også påvirket. Drømmer du om at kunne bevare gnisten og at få sexlivet til at fungere?

Sorg i parforhold.

Tab, afsavn og sorg påvirker ligeledes parforholdet. Sorg er forskellig fra person til person og påvirker derfor parterne i parforholdet forskelligt. Hos par der har mistet et barn kan sorgen skille parterne. Kvinder er ofte bedre til at vise og tale om deres sorg, mens mange mænd lukker af og begraver sig i praktiske gøremål eller arbejde. Det medvirker desværre ofte, at kvinden føler sig forladt og alene om sin sorg. I parterapi får i støtte til at få talt om sorgen og hjælp til møde hinanden i den, så den får plads, den har brug for i jeres forhold. Sorgen vil altid være der, så målet er ikke at fjerne den.

Alkoholproblemer i parforhold

Er dit eller din partners alkoholforbrug problematisk? Mange har relationelle alkoholproblemer. Det skyldes som oftest deres opvækst, hvor manglen på omsorg ubevidst bliver til et livstema, som også viser sig i forholdet. Alkoholen bruges for at dulme følelserne.

Voksne børn af alkoholikere i parforhold

Jeg har videre uddannet mig i arbejdet med voksne børn af alkoholikere og hjælper bl.a. med selvomsorg, livshistorie, mentalisering og kompetencer.

Psykiske problemer i parforhold

Parforholdet og sexlivet påvirkes af psykiske problemer. Derfor er relationel terapi i form af individuel psykoterapi, parterapi og familieterapi vigtigt ved psykologiske problemer.

Kroniske smerter i parforholdet.

Når én af parterne i et forhold har kroniske smerter, påvirker det energien, lysten og livsglæden. Dermed bliver parforholdet udfordret. Jeg arbejder med en gensidig forståelse og respekt for både den smerteramte samt partneren i forholdet. I dette tilfælde, inddrager jeg copingstrategier og kropsarbejde i terapien.

Læs blandt andet:
https://altompsykologi.dk/2020/09/hvornaar-er-det-tid-til-at-gaa-i-parterapi/

Om Tania

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Tania.jpg

Jeg arbejder med mennesket i centrum. Det giver mig god energi at hjælpe mennesker til personlig udvikling, at lindre deres smerter og give dem en god kropslig oplevelse.
Jeg beskæftiger mig med en mangfoldighed af problematikker i min praksis, som består af både psykoterapi, Fysioterapi, Kranio-sakral terapi, og senest Zoneterapi. Jeg har en holistisk tilgang til arbejdet med mennesker, dvs. min passion er, at afhjælpe/lindre følelsesmæssig- og kropslig ubehag enten gennem berøring eller samtale eller en kombination af begge.

Jeg har de sidste mange år arbejdet på Hospice, hvor jeg har arbejdet med mennesker i sorg og krise. Her har jeg erfaret hvordan en non-verbal tilgang gennem kropslig lindring, kan give tankerne og kroppen ro.

Jeg arbejder med videnskaben i hånden, da jeg oprindeligt er uddannet fysioterapeut. Derfor kan jeg tilbyde dig en unik form for kropsterapi. Jeg holder mig løbende opdateret med seneste forskning og specialiserer mig løbende indenfor mit arbejdsområde.

Siden jeg selv blev mor for første gang i 2006, har jeg beskæftiget mig med og interesseret mig for graviditet- og efterfødselsbehandlinger og træning. Det er en stor glæde for mig, at tilbyde fysioterapeutisk kropsterapi til gravide og nybagte mødre, da jeg ved, hvor vigtigt det er at nyde en smertefri graviditet, så energien kan bruges på fødslen og det lille mirakel, som venter.

Personligt bor jeg sammen med min kæreste og er mor til fire dejlige børn. Jeg har selv oplevet modgang både, da jeg selv blev syg af kræft og da jeg året efter blev skilt. Det har givet mig en livserfaring, jeg ikke ville have været foruden.

For mig er det vigtigt, at du kan komme og føle dig tryg og set hos mig og at du kan få et pusterum fra hverdagen. Nærvær er en af mine kerneværdier.

Jeg følger Dansk Psykoterapeutforenings etiske regler, det betyder, at jeg har tavshedspligt. Du kan derfor trygt dele det, du har på hjerte med mig, da det er et fortroligt rum vi har.

Baggrund

 • Psykoterapeut ved Akademiet for Psykoterapi
 • Fysioterapeut  på University college Sjælland.
 • Kraniosakral-terapi til spædbørn og småbørn
 • Zoneterapeut
 • Babytummel-instruktør
 • Fysioflow og Bevæg dig stærk v. Elin Solheim
 • Fasciemobilisering – Anatomy Trains
 • MFR og Neurodynamik v. Kirsten Tørsleff.
 • Lymfødemterapeut på Føldi Schule Tyskland. 
 • Livsstilscoaching
 • Danseinstruktør
 • BA i Sprog og kommunikation CBS

Indholdsfortegnelse

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om vores behandlinger, så er du velkommen til at ringe eller sende en besked via vores formular på siden.

Du kan også booke en tid online.

Parterapi

Manuflow v/coach, kropsterapeut & stud. psykoterapeut Tania Bro & v/stud.osteopat Gorm Laursen

Cvr: 38528459

Mundvigen Tandklinik
Frederiksborgvej 523,
nord for Roskilde