Osteopati og Manuel terapi

Holistisk behandling hvor kroppen heler sig selv gennem osteopati

Osteopati bygger på at kroppen er en sammenhængende enhed: Genoprettes de mekaniske forhold, skabes der bevægelse og deraf flow i kroppen som bevirker en bedre og mere hensigtsmæssig opheling. Kroppen kan regulere sig selv, så hvis kroppens systemer er i optimal bevægelse, vil opheling også ske derefter.

Osteopater behandler blandt andet:

 • Migræne, hovedpine, nakkesmerter, piskesmæld
 • Rygsmerter, bækkensmerter også under og efter graviditet, halebenssmerter, diskusprolaps
 • Golfalbue, tennisalbue,
 • Skuldersmerter, karpaltunnelsyndrom
 • Svimmelhed fra øresten, mellemørebetændelse, reflux, indre organer.
 • Akillessenebetændelse, lyskesmerter, løberknæ, springerknæ, overbelastningsskader i bevægeapparatet. 

Uanset om dine smerter er opstået akut, eller de har været længerevarende, kan vi hjælpe dig hvor du er.

Når man får smerter påvirker det mange af kroppens systemer. Typisk når bevægeapparatet er involveret, skabes der en forstyrrelse i kroppens øvrige systemer. Energi skal mobiliseres for at genopbygge det skadede væv. Blod skal strømme til området for at skabe rette ernæringstilstand. Kroppen kompenserer for at skåne det smertende område og det kan skabe nye problematikker efter længere tid.

Diagnosticering/udredning

1. gang du kommer hos osteopaten, bliver brugt på en grundig gennemgang af dine smerter, eller gener. Der bliver lavet en systematisk undersøgelse af de forskellige systemer i kroppen: f.eks. Kredsløbet, fordøjelsessystemet og muskler og led. Osteopaten spørger ind til din sygehistorie, så som sygdomme, tidligere operationer, uheld eller traumer, da de kan være medvirkende årsager til dine smerter, men også påvirke din krops evne til at opheling. 1. gang bliver selvfølgelig også brugt på behandling når vi har fundet årsagen til dine smerter.

Osteopaten er selvfølgelig også interesseret i hvilken type smerter du oplever og hvor i kroppen de sidder, for at finde frem til den underliggende årsag til smerterne.

Sådan foregår behandlingen

Ved opstart af et forløb gennemgår vi altid de mest presserende områder som skal bearbejdes, i anamnesen. Igennem en guidet samtale beskrives de mest relevante symptomer, og jeg spørger ind til din tidligere sygdomshistorie.
Efter anamnesen og gennemgangen af hvad du oplever, går vi videre til den objektive undersøgelse.
Generelt foregår den objektive undersøgelse sådan at man starter “bredt”, og snævrer sig efterfølgende ind

Vi behandler led, muskler, bindevæv, kar, nerver og indre organer. Som manuelle terapeuter bruger vi vores hænder som redskab. De osteopatiske teknikker vi anvender består af manipulationer, mobilisering af kroppens led, muskler og fascier (bindevæv), strækteknikker, kraniosakrale teknikker og muskelenergi teknikker (MET). Vores fokus er at afhjælpe dine smerter og normalisere kroppens spændingstilstand.

Har du gået med smerter et sted i kroppen over længere tid, hvor hverken massage, fysioterapeutens øvelser eller kiropraktorens knæk har fjernet dine smerter, så kom forbi og oplev, hvordan osteopati, kan hjælpe dig.

Det er ofte nødvendigt med tre til fire behandlinger, før vi er kommet til bund i dine smerter eller problem, men ofte vil du kunne mærke en positiv forskel allerede den første gang.

Efter behandlingen

Det er normalt at man mærker ømhed eller træthed efter behandling hos en osteopat. Nogle kan sågar opleve symptomer eller en lettere tiltagende smerte 24-48 timer efter behandlingen. alt dette er normalt

Osteopater verden over arbejder ud fra nogle overordnede grundprincipper.

 1. Kroppen har evnen til at hele sig selv under de rette omstændigheder
 2. Kroppen er en sammenhængende enhed, hvor alle systemer har indflydelse på hinanden
 3. Den menneskelige krop arbejder aktivt og hele døgnet rundt på at bevare en ligevægt i alle kroppens systemer
 4. Kroppen har en integreret evne til at bekæmpe udefrakommende patogener

Om Gorm Laursen

gorm

Mit navn er Gorm Laursen og jeg er Osteopat-studerende ved IAO på mit tredje år. Jeg har været praktiserende fysioterapeut i flere år, og er tidligere soldat, med en udsendelse til Afghanistan i 2008.
Gennem årene og efterhånden, som jeg har videreuddannet mig, bliver det tydeligere for mig, hvordan kroppen hænger sammen som en helhed. En gammel skade i knæet kan over tid give sig til kende ved skuldersmerter. Dette detektivarbejde er min drivkraft, og min passion ligger i at finde ud af, hvad løsningen på dine smerter er. Jeg har brugt mange år ved briksen, og når du har fået
en forståelse for de smerter, som du går med, samt hvad den manuelle terapi kan gøre for dig, kan vi fjerne dine smerter sammen. Som osteopat-studerende har jeg mange redskaber med i rygsækken til at hjælpe dig videre

I det private, er jeg far til fire dejlige børn, og forlovet med min kæreste og samlevende. Jeg bruger tid på at løbe, og styrketræne og holde mig frisk, så der en dag forhåbentlig er energi til børnebørnene.

Over året afholder jeg løbende workshops både alene og sammen med Tania Bro

Baggrund

 • Osteopat-studerende ved International Academy of Osteopathy
 • Uddannet fra University college Sjælland
 • Certificeret McKenzie-terapeut
 • Fasciemobilisering hos Linda Thorborg

Som Osteopat-studerende arbejder jeg primært med folk og deres smerter. I min snart 8 års erfaring står det mig klart at smerter er komplekse.
Når er person kommer ind med skuldersmerter eller rygsmerter, er det ikke kun skulderen eller ryggen som smerter. Det er personen som har ondt, og det er det som skal være fokus i behandlingen.
Når jeg behandler ved briksen sørger jeg for at inddrage hele mennesket. Både så det er meningsgivende for den enkelte, og så behandlingen bliver så person-fokuseret som muligt.

Når jeg behandler trækker jeg på min erfaring fra praksis-sektoren. Der hvor det giver mening for mig at rette en indsats er mod folks vaner.
Vaner omkring længerevarende smerter kan fylde op til 85 procent af vores hverdag. Derfor kan det være vigtigt at få italesat “dårlige vaner”, og hvad man kan gøre for en selv for at bryde dem. Nogle gange kan det være specifikke øvelser, andre gange kan det være en ændring af rutiner eller en forklaring om hvad smerter er, eller hvorfor de opfører sig som de gør.

Har ovenstående vækket din interesse for at høre mere, og er du nysgerrig på hvordan vi kan hjælpe dig videre, kan du booke din tid nu

Eller er du mere interesseret i at læse mere om vores klinikkens manuelle behandler og osteopat kan du klikke her

Relevante links til videre læsning:
American Osteopathy Association definition på hvad en osteopat behandler

Danske Osteopaters beskrivelse af hvad en Osteopat behandler.

Netdoktors definition på hvad Osteopati i danmark er.

Indholdsfortegnelse

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om vores behandlinger, så er du velkommen til at ringe eller sende en besked via vores formular på siden.

Du kan også booke en tid online.

Priser

1. gangskonsultation
60 min.
675 kr
Normal Behandling
45 min.
475 kr
Kort Behandling
30 min.
375 kr.

Vi tilbyder akutbehandling i weekender og helligdage mod et tillæg på 200 kr.

Vi giver 20% rabat på manuel terapi og kropsterapi til studerende og pensionister. Rabatten kan ikke kombineres med øvrige tilbud.

Du betaler efter hver session på MobilePay eller kontant. Ved klippekort betales det fulde beløb efter den første session.

Afbud skal ske hurtigst muligt og senest dagen før kl. 16.00 – ellers faktureres det fulde beløb (har du klippekort, mistes klippet). Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb.
Afbud skal ske på sms til 30190024

Manuflow v/coach, kropsterapeut & stud. psykoterapeut Tania Bro & v/stud.osteopat Gorm Laursen

Cvr: 38528459

Mundvigen Tandklinik
Frederiksborgvej 523,
nord for Roskilde