Fysioterapeutisk massage

Smertelindrende fysioterapeutisk massage


Smertelindrende fysioterapeutisk massage er ikke som sådan en behandling, men kan være et godt supplement til at afspænde muskler, lindre smerter og aktivere kroppens hvilesystem. Massage fremkalder stoffet oxytocin i kroppen. Oxytocin er et naturligt stof i kroppen også kaldet “kærlighedshormonet”. Det udskilles fra hypofysen og giver følelsen af lykke og velvære


Triggerpunktterapi

Jeg anvender indimellem triggerpunktterapi, som supplemet til massagen, hvis jeg finder et aktivt triggerpunkt.

Efter behandlingen vil du umiddelbart opleve en forløsning, men det er almindeligt med ømhed op til et par dage efter. Husk at drikke en masse vand, da der under behandlingen frigives en masse affaldsstoffer.

Hvad er et Triggerpunkt?

Et triggerpunkt er et område i den tværstribede skeletmuskulatur, der efter et traume, gentagne belastninger uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller stress, forårsager smerter og/eller bevægeindskrænkning. Når muskelspændingen med tryk, gentagne, monotone bevægelser, eller hvis musklen fastholdes i en aktiveret stilling, vil ømheden forværres. Et triggerpunkt har en tendens til at udsende radierende smerter også kaldet refererede smerter/”referred pain” efter et unikt mønster og denne smerte kan reproduceres til bestemte områder i kroppen. Således stammer smerten ikke fra oprindelsesstedet. De udstrålende smerter forveksles ofte med påvirkning af nerver eller nerverødder, men har intet med dette at gøre. Et triggerpunkt fra skulderen kan derfor give smerter i armen hånden eller brystet. 

Selve behandlingen

Jeg indleder altid en ny behandling med en kort anamnese og undersøgelse, hvor vi får afklaret hvad der skal fokuseres på af områder af kroppen. Derpå går behandlingen i gang.
Mit fokus i behandlingen er dig og dine spændinger. Derfor spørger jeg under behandlingen ind til om grebene, eller teknikkerne er tilstrækkelige og om vi kommer nok i dybden. Det kan være nødvendigt med flere behandlinger førend vi får løsnet helt op, men det aftaler vi fra gang til gang

Om Gorm

gorm

Mit navn er Gorm Laursen og jeg er Osteopat-studerende ved IAO på mit tredje år. Jeg har været praktiserende fysioterapeut i flere år, og er tidligere soldat, med en udsendelse til Afghanistan i 2008.
Gennem årene og efterhånden, som jeg har videreuddannet mig, bliver det tydeligere for mig, hvordan kroppen hænger sammen som en helhed. En gammel skade i knæet kan over tid give sig til kende ved skuldersmerter. Dette detektivarbejde er min drivkraft, og min passion ligger i at finde ud af, hvad løsningen på dine smerter er. Jeg har brugt mange år ved briksen, og når du har fået
en forståelse for de smerter, som du går med, samt hvad den manuelle terapi kan gøre for dig, kan vi fjerne dine smerter sammen. Som osteopat-studerende har jeg mange redskaber med i rygsækken til at hjælpe dig videre

I det private, er jeg far til fire dejlige børn, og forlovet med min kæreste og samlevende. Jeg bruger tid på at løbe, og styrketræne og holde mig frisk, så der en dag forhåbentlig er energi til børnebørnene.

Over året afholder jeg løbende workshops både alene og sammen med Tania Bro

Baggrund

  • Osteopat-studerende ved International Academy of Osteopathy
  • Uddannet fra University college Sjælland
  • Certificeret McKenzie-terapeut
  • Fasciemobilisering hos Linda Thorborg

Som Osteopat-studerende arbejder jeg primært med folk og deres smerter. I min snart 8 års erfaring står det mig klart at smerter er komplekse.
Når er person kommer ind med skuldersmerter eller rygsmerter, er det ikke kun skulderen eller ryggen som smerter. Det er personen som har ondt, og det er det som skal være fokus i behandlingen.
Når jeg behandler ved briksen sørger jeg for at inddrage hele mennesket. Både så det er meningsgivende for den enkelte, og så behandlingen bliver så person-fokuseret som muligt.

Når jeg behandler trækker jeg på min erfaring fra praksis-sektoren. Der hvor det giver mening for mig at rette en indsats er mod folks vaner.
Vaner omkring længerevarende smerter kan fylde op til 85 procent af vores hverdag. Derfor kan det være vigtigt at få italesat “dårlige vaner”, og hvad man kan gøre for en selv for at bryde dem. Nogle gange kan det være specifikke øvelser, andre gange kan det være en ændring af rutiner eller en forklaring om hvad smerter er, eller hvorfor de opfører sig som de gør.

Har du ondt i ryggen, spændt i nakken eller skuldrene, så tøv ikke med at booke en tid.

Indholdsfortegnelse

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om vores behandlinger, så er du velkommen til at ringe eller sende en besked via vores formular på siden.

Du kan også booke en tid online.

Massage

Helkrops-Massage
60 minutter
500
Massage på mindre område
30 Minutter
350

Manuflow v/coach, kropsterapeut & stud. psykoterapeut Tania Bro & v/stud.osteopat Gorm Laursen

Cvr: 38528459

Mundvigen Tandklinik
Frederiksborgvej 523,
nord for Roskilde